Revit puzzel


Posted on juni 4th, by Ernst Haagsman in BIM. Reacties uitgeschakeld voor Revit puzzel

Revit puzzel

Een moeilijke Revitpuzzel voor de expert. Ben je geen Revit-expert? Dan is de workshop van schets naar BIM misschien iets voor jou. Iedereen die dagelijks met BIM bezig is, komt weleens curiosa van de programmatuur tegen. Exotische eigenaardigheden van de software. In mijn geval is dat Revit. Dat bracht mij op het idee om Revitpuzzels te maken. Hieronder kun je de verschillende puzzels downloaden. Voor sommige puzzels heb je Revit nodig. Heb je geen Revit niet voor handen, download dan hier een trialversie en puzzel mee. Ben je een echte Revit-nerd dan daag ik je uit. Download het bestand en los de puzzel op.

 

 De verschillende Revitpuzzels

Foutmelding van Revit bij kopiëren van 2D group tussen views.

Puzzel 7

Revitpuzzel 07: Slimmer plakken

Kopieer je een detail group van een andere view dan heb je de kans op deze foutmelding. Dit komt veel voor bij detailleren. Een voor de hand liggende oplossing is de crop view even uit te zetten, te plakken en weer aan te zetten. Maar dan ben je je view breaks kwijt. Zeker bij details is dit vervelend. Gelukkig is er een simpele oplossing om toch te kopiëren met crtl-C ctrl-V zonder de viweinstellingen te veranderen, weet jij hoe?

regels:

  • Kopieer met crtl-C ctrl-V.
  • Verander niets aan de viewinstellingen.

stuur je oplossing naar: post@ernstarchitect.nl

Revitpuzzel 6

puzzel 6

Revitpuzzel 06: Quiz

Test je Revit kennis en zie waar je staat ten opzichte van andere Revit-experts. Het zijn vijf korte vragen en beantwoord ze snel want hoe sneller je antwoord hoe hoger je komt. Doe de Quiz!

Revitpuzzel 5

puzzel 5

Revitpuzzel 05: Teken de trap

Hoe maak je deze trap, die ook echt in de categorie “stairs” van Revit valt? Deze puzzel is gemaakt samen met Martijn de Riet, dé Revit expert van Nederland. Na een week kwam Onno van der Mark met de oplossing. Gefeliciteerd! Twee jaar geleden had hij deze puzzel al eens voor zijn kiezen gehad.

Geen zin in puzzelen? Family templates van stairs, walls, ceilings en meer zijn gratis te downloaden bij Ernstarchitect.

Revitpuzzel 4

puzzel 4

Revitpuzzel 04: Eén grote familie

Deze Revitpuzzel heb ik samen met Martijn de Riet gemaakt. Teun de Vries kwam al snel met een oplossing. Een mooie shortcut die we over het hoofd hadden gezien. Daarom is de puzzel enigszins aangepast. Bij deze Revitpuzzel moet je dit voorbeeld na-modelleren, met onderstaande regels:

  • Het model bestaat uit meerdere instances van één family.
  • Die family heeft maximaal één extra parameter.
  • De family is 100% revit, dus geen imports.

Ook de aangepaste puzzel is door Teun de Vries opgelost.

Je kan presentatie-families downloaden die op dit principe zijn gebaseerd. Van deze personen en bomen kan je de hoogte variëren.

download Revit puzzel 03

puzzel 03

Revitpuzzel 03: Waar is de Crop Region?

Elke view heeft een crop region, maar deze is niet zichtbaar. Waarom is dat zo en hoe kan je het verhelpen? Deze puzzel is opgelost door Frank Meijer

download Revit puzzel 02

puzzel 02

Revitpuzzel 02: Revit ziet dubbel.

Waarom wordt de massa dubbel geteld? Robin Deurloo heeft deze puzzel in één dag opgelost. Gefeliciteerd met het Ernstarchitect T-shirt.

download Revit puzzel 01

puzzel 01

Revitpuzzel 01: Waar is de Call-out gebleven?

Deze puzzel is binnen één dag opgelost door Martijn de Riet, hij heeft het Ernstarchitecct T-shirt gewonnen. Maar het is natuurlijk nog een mooie uitdaging om je Revitkennis ermee te testen.

Weet je ook een goede Revitpuzzel, stuur mij een e-mail (post@ernstarchitect.nl). Grote kans dat hij binnenkort op de website staat.

Naast Revitpuzzels zijn er ook gratis downloads op deze website zoals: Een handleiding voor het koppelen van Google Earth aan Revit en gratis Revit family templates.

 

Pfff, die is wel echt lastig

Krijg je de puzzel niet opgelost? Vul dan hieronder je e-mailadres in en je krijgt de oplossing in je mailbox. Naast Revitpuzzels geef ik ook workshops. In de workshop van schets naar BIM leer ik je in één dag een schets om te zetten naar BIM. [ninja_forms id=5]

Meer Revit puzzels

Heb je de Revit puzzel met plezier gemaakt? Schrijf je dan hieronder in op de updEAte en hoor het als eerste wanneer er weer een nieuwe Revit puzzel online staat. Misschien heb je zelf ook een leuke Revit puzzel, stuur hem naar post@ernstarchitect.nl. Als hij leuk is of als ik hem niet kan oplossen zet ik hem op mijn website. [mailchimpsf_widget]

 

 

Reacties zijn gesloten.