Koppel Revit en Google Earth – gratis handleiding


Posted on maart 1st, by Ernst Haagsman in BIM. Reacties uitgeschakeld voor Koppel Revit en Google Earth – gratis handleiding

Koppel Revit en Google Earth – gratis handleiding

Revit en Google Earth kan je gemakkelijk koppelen. Met de add-in globelink kan je een link leggen tussen Revit en Google Earth. Hoe je dat precies doet heb ik beschreven in deze gratis handleiding. Dit is een hoofdstuk uit de workshop van schets naar BIM, deze wordt 10 juni weer gegeven.

 

De gratis handleiding: Koppel Revit en Google Earth

 

[sociallocker id=”1506″]
download

(gezipt pdf-bestand)

De handleiding is een (klein) deel van de workshop: “van schets naar BIM“, deze wordt 10 juni weer gegeven. Klik hier voor meer informatie over deze workshop.

Blijf op de hoogte van nieuwe gratis downloads / workshops en meld je aan met onderstaand formulier:

[mailchimpsf_widget]

[/sociallocker]

 

Revit en Google Earth

Wanneer je Revit en Google Earth koppelt kan je makkelijk en snel een massastudie van elke locatie opzetten. De zoninstellingen komen mee, dus een bezonningsstudie is zo gemaakt. Vanaf versie 6 van Google Earth is streetview geïntegreerd in Google Earth. Hierdoor kan je al snel zien wat de relatie tussen de massa en de stedenbouwkundige omgeving is. De koppeling tussen de twee programma’s wordt gelegd met Globelink, een add-in die is te downloaden van het subscription centre van Autodesk.

Over de handleiding

Deze handleiding is een hoofdstuk van de workshop “van schets naar BIM” van Ernstarchitect. Deze workshop wordt 10 juni weer gegeven. Hier kan je je direct aanmelden. Wil je eerst meer van de workshop weten, klik dan hier.

Dit hoofdstuk legt uit hoe je een koppeling tussen Google Earth en Revit kan leggen. Met deze link kan je makkelijk een model opzetten op een ondergrond van Google Earth. Vervlgens kan je het Revit-bestand weer in Google Earth en met streetview bekijken.
De hele workshop gaat ook in op het modelleren van massa’s en het analyseren daarvan. Het genereren van oppervlakten (BO / BVO / bruto inhoud) het analyseren van de bezonning en het maken van varianten komen ter sprake. Ook is er aandacht voor materialisatie en presentatie. Voorkennis is voor deze workshop niet nodig.

Van-schets-naar-BIM

Onderdeel van de workshop: “van schets naar BIM”

Reacties zijn gesloten.