Verbouwing bedrijf


Posted on juli 8th, by Ernst Haagsman in Geen categorie, transformatie. Reacties uitgeschakeld voor Verbouwing bedrijf

Verbouwing bedrijf

Wie zijn bedrijf wil verbouwen, heeft meestal veel vragen. Kan mijn bedrijf gewoon doordraaien tijdens de verbouwing? Wat kost de verbouwing en hoe snel verdien ik het terug? Wat zijn de risico’s? Lees onderstaand stuk voor een schets van de antwoorden.

 

Wat is de potentie van het pand?

De eerste stap is de potentie en deze stap is cruciaal. Zonder de potentie van het pand te zien, raad ik elke ondernemer af aan een verbouwing te beginnen. Om aan een verbouwing te beginnen, is het nodig te geloven dat het fantastisch gaat worden! Zie de potentie en begin dan met de verbouwing. Natuurlijk kan een architect bij deze stap helpen. Met veel plezier maak ik een schetsontwerp of geheel vrijblijvend een eerste schets. We maken zelfs een 3D-print van het verbouwde pand! Zo heb je een goed inzicht in hoe het gaat worden, helemaal aan het begin van het ontwerpproces.

3D-print van een verbouwing

3D-print van een verbouwing

 

Pragmatisch verbouwen

Een verbouwing van een bedrijfspand vraagt een pragmatische houding. Een bedrijf is immers geen museum. Het is onderdeel van de onderneming, de klanten die binnenkomen, wil je verleiden. Het is slim om een paar speerpunten te kiezen in de verbouwing, die de klant verleiden of verrassen. En de rest van de verbouwing zo efficiënt mogelijk te ontwerpen.

Ik zal een voorbeeld geven van een speerpunt van een verbouwing. Bij de verbouwing van het tennispaviljoen heb ik houten spanten ontworpen. Deze houten spanten maken de ruimte door hun materiaal en vorm. Het hout geeft de ruimte een warme uitstraling en de vorm van de spanten geeft de ruimte karakter. De toiletten en keuken zijn bijvoorbeeld geen speerpunt en daarom zijn die ontworpen vanuit efficiëntie.

 

Voorbeelden van verbouwing van bedrijfspanden

Ernstarchitect heeft verschillende bedrijfspanden verbouwd in de regio Utrecht. Bijvoorbeeld een kantoorgebouw of een indoor speeltuin. (Klik op onderstaande afbeeldingen voor meer uitleg over de projecten.)
1. Het kantoorgebouw is getransformeerd naar het nieuwe werken. Met een zeer bijzondere verbouwing tussen de twee kantoorgebouwen in.
Transformatie-kantoor-verbouwing-Kristal_09

2. De leegstaande werkplaats is getransfomeerd naar een indoor speeltuin. Aan de buitenkant verandert er weinig, aan de binnenkant des te meer.

impressie van de herbestemming industriehal naar indoor-speeltuin

 

Tijd voor actie

Wil je je bedrijf verbouwen of transformeren? Stuur dan een e-mail naar post@ernstarchitect.nl wij komen graag eens praten. Ook voor een second opinion of een vrijblijvende offerte.

Reacties zijn gesloten.