Revit-families voor architectuur presentaties met gratis download.


Posted on mei 12th, by Ernst Haagsman in BIM. Reacties uitgeschakeld voor Revit-families voor architectuur presentaties met gratis download.

Revit-families voor architectuur presentaties met gratis download.

Download gratis Revit-families voor de architect. Met deze families maak je snel fantastische presentaties. Je plaatst een aantal dezelfde bomen en personen. Vervolgens kun je de hoogte, oriëntatie en het type van deze families automatisch laten variëren. Met deze Revit-families presenteer je snel je architectonische ideeën. Lees hieronder de korte uitleg van het gebruik.

De families komen uit de workshop ontwerpen met BIM. Naast deze families worden in de workshop nog meer families behandeld. En na afloop krijg je ze natuurlijk allemaal mee. Dus meld je nu aan voor de workshop ontwerpen met BIM.

 

Eén familie plaatsen daarna variëren.

Het mooie van de family is dat je slechts één Revit-family plaatst. Na plaatsing kun je de parameters van de family aanpassen. Dus: je plaatst een aantal keer dezelfde persoon of boom en dan laat je de hoogte, oriëntatie en het type variëren. De staande persoon verandert dan bijvoorbeeld in een vrouw of een springend persoon. Zo gaat een simpele massa-studie leven. En kan elke architect in korte tijd de een impressie geven van het ontwerp.

Parameters variëren in Revit met een add-in.

Voor het variëren van de parameters heb je een add-in nodig. De add-in randomizer van DP Stuff kun je hier downloaden. Let op bij het invoeren van de waarden. Deze zijn in feet en voor hoeken moet je delen door 100. Bijvoorbeeld voor een hoek van 90 graden moet je 0,9 invullen. Tijdens de workshop: ontwerpen met BIM wordt dit nader uitgelegd en worden ook andere families behandeld. Mis de workshop niet en schrijf je snel in.

Bekijk de instructievideo hoe je de families gebruikt.

 

Presentatie Revit-families – gratis download

Hieronder staan de twee families, speciaal voor de Revit-architect. Een 3D silhouet van vijf verschillende personen en van vijf verschillende bomen kan je gratis downloaden. Als je je inschrijft voor de workshop krijg je natuurlijk nog veel meer families cadeau. Dus smaakt dit naar meer, schrijf je dan in voor de workshop ontwerpen met BIM.

download

(gezipt pdf-bestand, 4MB )

De download is onderdeel van de workshop: “ontwerpen met BIM“. Wil je nog meer families of weten hoe je deze slim gebruikt? Klik dan hier voor meer informatie over de workshop ontwerpen met BIM.

 

Blijf op de hoogte van nieuwe gratis downloads / workshops en meld je aan met onderstaand formulier:

[mailchimpsf_widget]

 

Reacties zijn gesloten.