Workshop ontwerpen met Revit LT


Posted on oktober 6th, by Ernst Haagsman in BIM. Reacties uitgeschakeld voor Workshop ontwerpen met Revit LT

Workshop ontwerpen met Revit LT

Een nieuwe workshop: Revit LT! Welke mogelijkheden biedt Revit LT de architect? Na deze BIM workshop kun je snel een schetsontwerp in BIM opzetten met Revit LT. Slimme workarounds leg ik uit, zodat je ook met de uitgeklede versie van Revit prima uit de voeten kunt. Zeker wanneer je vooral verbouwingen ontwerpt, is Revit LT een slimme keuze.


Aan het eind van de workshop kun je zelf met Revit LT van een schets een BIM-model maken en presenteren. Gegarandeerd tijdwinst. Geïnteresseerd? 
Meld je snel aan voor de workshop “Ontwerpen met Revit LT“, speciaal voor de architect. Wil je een workshop voor de volledige versie van Revit? Kijk dan bij de workshop “Van schets naar BIM“.

 

Dit kun je aan het eind van de workshop

  • Hoofdvolume opzetten aan de hand van een kadastrale kaart.
  • Globale bezonning bekijken op willekeurig tijdstip.
  • Massastudies (en varianten) modelleren in Revit.
  • Oppervlaktes analyseren.
  • Materialiseren en presenteren.

 

 

In de BIM workshop leer je met Revit:

1. stedenbouwkundig omgeving modelleren

Aan de hand van kadastrale gegevens (DWG).

2. hoofdvorm van het gebouw

Gebouw (buitenschil) modelleren.

 

3. analysen en beoordelen

Het gebouw analyseren op BVO / glaspercentage / bezonning.

4. materialiseren en presenteren

Materialen aan het gebouw toevoegen.

 

Doel en opzet

Je wilt snel en nauwkeurig inzicht in de mogelijkheden tijdens de schetsfase. Met Revit LT kan dat. Tijdens deze workshop leer je hoe je als architect voordeel haalt uit bimmen in de schetsfase. Je  kunt de opdrachtgever snel van nauwkeurige informatie voorzien. En je tekeningen zijn consistent doordat alles is gekoppeld met het BIM-model. Plattegronden, doorsnedes, bezonningsstudies, visualisaties en oppervlaktes kloppen altijd met elkaar.
Tijdens de workshop maak je zelf een schetsontwerp met Revit LT. In korte tijd analyseer je het model, pas je het aan en presenteer je het inclusief oppervlakten. Tijdens de workshop ga je zelf aan het werk. Bimmen met Revit leer je pas echt door het zelf te doen. En natuurlijk is er voldoende individuele begeleiding.

 

Locatie, datum en tijd

Dinsdag 18 november is er weer een nieuwe workshop Revit LT. De workshop duurt een hele dag van 09:00u tot 17.00u en wordt gegeven in Utrecht aan de Spaarnestraat 11A. Kun je dan niet, maar wil je de volgende workshop niet missen? Schrijf je dan in voor de updEAte (nieuwsbrief) en blijf op de hoogte van de volgende workshop en exclusieve aanbiedingen.

De workshop is inclusief lunch en je krijgt een uitgebreide handleiding zodat je de kennis altijd weer kan raadplegen.

Kosten en voorbereiding

De workshop kost €245,- (excl. BTW) per persoon. Wacht niet te lang met boeken want dit aanbod geldt tot 25 oktober 2014. Daarna vervalt de vroegboekkorting van €50,- en gaat de prijs naar €295,- (excl. BTW).  Meld je nu aan.

Voor deze workshop is geen voorkennis nodig. Een eigen laptop is wel noodzakelijk, zo kun je na de workshop direct aan de slag.

De workshop is geschikt voor (microsoft) laptops die voldoen aan deze minimale systeemeisen. De benodigde software (Revit 2015 LT trial) wordt tijdens de workshop daarop geïnstalleerd. Zo maak je een vliegende start. Hier staan de algemeen geldende voorwaarden voor deze workshop.

 

Programma

Het programma is opgebouwd uit een globale introductie op massa’s modelleren (ochtend) en een verdieping hierop (middag).

09:00

10:00

10:45

11:30

Kennismaken met Revit LT

Schetsen op locatie

Omgeving modelleren

Analyse bestaande situatie

(Introductie, User interface (UI), Besturing van Revit)

(Importeer ondergrond en stel de locatie in)

(Basisvormen)

(Oppervlakten, Bezonning)

12:30 Lunch (geheel verzorgd)

13:00

14:30

16:00

Materialisatie

Transformatie modelleren

Presentatie

(Model verfijnen, Oppervlakten)

(Bestaand of nieuwbouw, Complexere vormen)

(Exporteren en printen)

17:00

Afsltuiting

Meld je hier aan voor de workshop

De workshop wordt gegeven door Ernst Haagsman en Michael Sontrop.

Reacties zijn gesloten.