Beleef de transformatie


Posted on maart 4th, by Ernst Haagsman in Actie. Reacties uitgeschakeld voor Beleef de transformatie

Beleef de transformatie

Is het goed overnachten in een oude gevangenis? En is een voormalig gerechtsgebouw van bijna 1000 jaar oud wel comfortabel? De twee winnaars van het Kerstpakket 2013 hebben zich graag aan deze test onderworpen. Hieronder hun verhaal hoe ze het Court Hotel en het Arresthuis hebben ervaren.

 

het Arresthuis, door Freek Laarhoven

Supergaaf, wat een vet hotel daar in Roermond! Drie cellen samen maken één ruime en open kamer. De kamers zien er strak uit en zijn luxe afgewerkt. Ook een hele mooie lobby, de ruimte waar de cellen op uitkomen, met mooie oude trappen. Beetje jammer dat daar niet iets te doen was. Bijvoorbeeld een bar, zodat het nog beter werd benut. Maar goed dan had je misschien weer overlast in de aangrenzende kamers.

Het hotel lag op een toplocatie, hartje centrum, naast de Munsterkerk (gerenoveerd door Cuypers). Het hotel was onderdeel van een groter inbreidingsplannetje in het centrum, geslaagd totaalproject van de plaatselijke architect Engelman.

Nogmaals bedankt voor een leuk uitje!

 

Het Court Hotel, door Remco Bruggink

We zijn gisteren aan het einde van de middag naar het hotel gefietst, wat op zich al een leuke ervaring is zo in je eigen stad. Aan de balie wist de dame gelijk wie we waren en binnen enkele minuten stonden we in onze kamer aan de binnentuin van het Court Hotel Utrecht.

De ruime kamer zelf was, op de puien na denk ik, geheel nieuw gemaakt bij de transformatie. Het mooiste oude element van de Rechtbank vond ik een plastiek bij de entree dat je wel eens gezien zult hebben en de fijne luie trap in het hart van het gebouw.

In het hart van de trap is een, ik vermoed geheel nieuwe, lift neergezet die aan weerszijden een rode lichtlijn heeft gekregen en aan een zijde op de onderste laag een soort spiegelend element. Praktisch een goede oplossing natuurlijk zo’n lift in het midden, maar ruimtelijk misschien wel jammer omdat het grootse karakter van de traphal wat verloren is gegaan.

Verder fijn geborreld beneden in het restaurant, ’s avonds naar filmtheater Het Hoogt gewandeld voor diner + film (La Grande Belezza; als je van Rome houdt zeker een aanrader, heeft ook nog een Oscar gewonnen) en ook prima geslapen. Lekker stil is het in de binnenstad zeg! Zelfs flink uitgeslapen, nog net het ontbijt mee gepakt & toen weer op huis aan.

Reacties zijn gesloten.