Verbouwing hoofdkantoor, “Kristal”


Posted on juli 30th, by Ernst Haagsman in bouwprojecten. Reacties uitgeschakeld voor Verbouwing hoofdkantoor, “Kristal”

Verbouwing hoofdkantoor, “Kristal”

Utrecht is een transformatie rijker. Met deze “briljante” verbouwing is het hoofdkantoor van SNS REAAL geoptimaliseerd voor het nieuwe werken. Briljant? Kristalvormig in ieder geval. Bij ONB ontwierp ik de transformatie en werkte ik het ontwerp bouwkundig uit onder leiding van Marco Romano. De onderste drie verdiepingen van het kantoor hebben wij getransformeerd naar een ontmoetingsplek. Deze kristallijne ontmoetingsplek verbindt twee gebouwdelen. Maar waarom deze vorm? In de video wordt uitgelegd hoe de transformatie tot stand is gekomen.

vorm en functie

interieur van de verbouwing

interieur van de verbouwing

De verbouwing van het Utrechtse hoofdkantoor heeft een kristalvorm. Deze vorm is het resultaat van de functionele, praktische, constructieve en esthetische eisen. Op de begane grond is het kristal breed, zodat er een koffiebar inpast. Dan maakt het kristal een punt naar boven, zodat er ruimte is voor de trap van de eerste naar de tweede verdieping. De moderne verschijningsvorm van het kristal contrasteert met de twee aangrenzende gebouwdelen. Daarnaast is het een knipoog naar de caleidoscoop, het logo van SNS REAAL.

glas en zon

Bijzonder aan dit ontwerp is de zonwering op de zuidgevel in de vorm van kiwiplanten. Deze planten verliezen hun bladeren in de winter: in de winter is er wel zoninval en opwarming. Verder zijn de glasvlakken door hun verschillende oriëntaties wisselend transparant en reflecterend. Deze glasvlakken maken de aanbouw zowel opvallend als onzichtbaar. Neem contact met mij (post@ernstarchitect.nl | 06-48938500) op als u wilt dat mensen meer betrokken zijn bij hun gebouw.

 

Hoe ging het ontwerp?

[testimonial group=”3″] lees meer recensies over Ernstarchitect

Reacties zijn gesloten.