Herbestemming het nieuwe werken met BIM


Posted on juli 30th, by Ernst Haagsman in BIM, bouwprojecten. Reacties uitgeschakeld voor Herbestemming het nieuwe werken met BIM

Herbestemming het nieuwe werken met BIM

Het hoofdkantoor van SNS REAAL te Utrecht bestond uit een klassiek kantoorgebouw met losse kantoren. Dit gebouw is herbestemd voor Het Nieuwe Werken. Het Nieuwe werken staat voor ontmoeten en samenwerken. Het bestaande gebouw was niet ontworpen voor ontmoeten en samenwerken.

BIM

Doel van het nieuwe gebouw was de transformatie van kantoren naar een ontmoetingslandschap. Bij ONB werkte ik onder leiding van Milee Herweijer aan een totaaloplossing voor dit hoofdkantoor. Ik was verantwoordelijk voor het BIM-model van 20.000 m2.

Transformatie naar ontmoetingslandschap

Met ruimtelijke ingrepen hebben wij het gebouw getransformeerd. Zo hebben wij in de eerste drie lagen van het gebouw een plaza aangelegd, waar ontmoeten centraal staat. Het plaza bestaat uit een ontvangsthal, restaurant, overlegruimtes en werkplekken. Verder hebben wij bestaande vides opener gemaakt en de verdiepingen verbonden via nieuwe vides. De keuken en het restaurant zijn verplaatst naar de eerste verdieping. En tussen de gebouwdelen is een grote open verbinding gekomen: het kristal.

Karaktervol

Elke laag van het gebouw heeft een eigen karakter. De dynamische begane grond heeft de meeste bezoekers. Ronde vormen met verticale oriëntatie begeleiden de bezoekers en schermen de werkplekken af. Op de eerste verdieping ligt het restaurant, met veel beweging en gezelligheid. Ook het restaurant is rond vormgegeven, ditmaal richtingloze ronde vormen. Veel planten benadrukken de rust op de tweede verdieping. De vormgeving van de tweede verdieping is hoekig, de zichtlijnen zijn korter en de beweging door de ruimte is meanderend.

Het organiseren en structureren van een groot gebouw op een slimme manier is een uitdaging. Neem contact met mij op voor een efficiënte aanpak met BIM van deze organisatie en structurering.

Reacties zijn gesloten.