Herbestemming school met hart


Posted on juli 30th, by Ernst Haagsman in bouwprojecten. Reacties uitgeschakeld voor Herbestemming school met hart

Herbestemming school met hart

De huisvesting werd te klein en een herbestemming van de school was de oplossing. In overleg met de vijf opdrachtgevers hebben we het huidige gebouw zo min mogelijk gesloopt. Bij T&W heb ik onder leiding van Kees Willems mee-ontworpen aan deze brede school. Wij plaatsten een nieuw hart met verschillende aula’s als ontmoetingsplekken.

Hoe was het?

Twee basisscholen stonden al op het terrein in hetzelfde gebouw. De derde school stond verderop in een tijdelijk gebouw.

Hoe is het nu?

De transformatie heeft van meerdere gebouwen één gemaakt, waarbij elke school een duidelijke eigen identiteit heeft. De brede school bestaat uit drie basisscholen, een naschoolse opvang en een peuterspeelzaal. Wij hebben het gebouw uitgebreid, zodat veel ruimtes dubbel gebruikt konden worden. Een ander voordeel is: meer interactie en samenwerking.

Wat houdt de transformatie in?

Het het nieuwbouwgedeelte laat het bestaande gebouw in zijn waarde. Slechts een klein gedeelte van het bestaande gebouw is gesloopt. Ook zijn door de transformatie alle karakteristieke details weer tot leven gekomen. De nieuwbouw gaat op een eigentijdse wijze een dialoog aan met het bestaande gebouw. Het nieuwe en het oude gedeelte zijn allebei gebouwd met de techniek van toen. Dit levert een mooi contrast op tussen de betonnen gevel uit de jaren 60 en de eigentijdse donkere baksteen. Resultaat: een samenhangend en eerlijk ontwerp.

Neem contact met mij op voor transformatie van gebouwen met meerdere gebruikers.

Reacties zijn gesloten.