Eengezinswoningen transformeren naar kantoren


Posted on maart 27th, by Ernst Haagsman in bouwprojecten, transformatie. Reacties uitgeschakeld voor Eengezinswoningen transformeren naar kantoren

Eengezinswoningen transformeren naar kantoren

Het lijkt alsof het eind van het herbestemmen naar woningen in zicht is. Het transformeren van de eerste eengezinswoningen naar kantoren is namelijk een feit. Over de leegstand van kantoren wordt veel geschreven maar de leegstand is in de woningbouw net zo groot. Sommige mensen besluiten hun woning daarom (tijdelijk) te verhuren omdat deze niet verkoopbaar is in de huidige markt. Het kan op een andere manier. Buren sloegen de handen ineen en schakelden Ernstarchitect in voor een revolutionair plan van buurtwerkplekken.

 

Ernstarchitect bekeek de mogelijkheden van de eengezinswoningen. De locatie bleek uitermate geschikt voor kantoren. De bereikbaarheid is goed en ook het parkeren is prima op te lossen. Steeds meer bedrijven gaan over op het nieuwe werken, waardoor veel mensen thuis werken. Lang niet elke thuissituatie geeft genoeg rust voor geconcentreerd werk. Dus heb ik als oplossing werkplekken bedacht in de buurt. Fiona Verbeek, huisvestingsadviseur gespecialiseerd in het nieuwe werken van verFang, denkt dat buurtwerkplekken slim zijn:

“Het nieuwe werken maakt het werken huiselijker. Dit idee maakt het thuiswerken werkbaar, het nieuwe thuiswerken.”

Buurtwerken in de praktijk

Elke geïnteresseerde buurtbewoner krijgt een pasje en kan altijd inchecken. Je betaalt per minuut en kan online kijken of er nog plek is. Ook als je wilt overleggen, is deze ruimte uitermate geschikt. Door vergaande automatisering hebben we de kosten laag kunnen houden. De gemeente reageerde enthousiast:

“Dit soort wijken zijn erg monofunctioneel, meer diversiteit is zeker welkom.”

Het plan voor buurtwerken is nog niet definitief, dus kunnen we de plaats niet bekend maken. Het transformeren van de woningen hebben we pragmatisch aangepakt. Niet dat we het verwachten, maar de ex-woningen kunnen met niet al te grote ingrepen weer terug getransformeerd worden. Alle partijen zijn erg enthousiast. Het proces verloopt tot nog toe dan ook zeer voorspoedig. Misschien kan de opleverdatum van 1 april 2014 zelfs wel vervroegd worden.

Reacties zijn gesloten.