De drijfveer van Ernst Haagsman


Posted on juli 30th, by Ernst Haagsman in over Ernst. Reacties uitgeschakeld voor De drijfveer van Ernst Haagsman

De drijfveer van Ernst Haagsman

Bestaande gebouwen hebben vaak mooie, soms verborgen details. Met kleine ingrepen laat ik deze details spreken en het bestaande gebouw herleven. Ook zoek ik het contrast tussen het nieuwe en het bestaande. Het contrast tussen deze werelden maakt beide sterker en overtuigender: het bestaande gebouw krijgt weer toekomstwaarde en de nieuwbouw is aansprekend vanuit een charmante en sfeervolle omgeving. In plaats van eigentijdse, moderne, high-tech architectuur die kil en onpersoonlijk overkomt.

 

Oude gebouwen en nieuwe technieken

Lees het hele interview met Ernst Haagsman over transformeren met BIM door Kees Kortmulder van socialbusinesskees (van 7 juni 2013)

 

Kracht van transformatie

Oude monumentale gebouwen kunnen stoffig overkomen. Gecombineerd met moderne architectuur worden deze panden hip en eigentijds op een betekenisvolle manier. Een transformatie draagt bij aan de maatschappij en creëert een duurzame omgeving. Voor nu en voor volgende generaties.

 

Oude fabrieken

Ik richt mij op industrieel erfgoed. Deze panden zijn fantastisch om te transformeren. De technische inslag geeft het pand en zijn omgeving een robuustheid en een gevoel van vrijheid. De geschiedenis van de plek geeft een gelaagdheid en interessante aanknopingspunten voor een herontwerp. Daarnaast is het de uitdaging het ontwerp aan te laten sluiten bij hedendaagse eisen. Inspirerende ontmoeting tussen oud en nieuw! Lees hier mijn laatste artikelen over transformatie.

 

Integrale BIM methode

De functie of het gebruik van een gebouw verandert door groei of krimp. Om te kunnen blijven bestaan, moet het gebouw transformeren. Bij een transformatie gaat om het gehele gebouw en om de beste ruimteverdeling. Dat vraagt om een intelligente aanpak. Zo’n type vraagstuk vind ik erg leuk en uitdagend om te doen en voor het beste resultaat gebruik ik de BIM-methode. Met mijn BIM-methode is de samenwerking binnen het team zeer nauwkeurig en consistent. BIM zorgt ervoor dat complexe gebouwen beheersbaar zijn. Zowel ruimtelijk als bouwkundig en technisch. Lees hier meer over BIM.

Reacties zijn gesloten.