Transformatie naar studentenhuisvesting


Posted on september 5th, by Ernst Haagsman in bouwprojecten, transformatie. No Comments

Transformatie naar studentenhuisvesting

Dit voormalig kinderdagverblijf is getransformeerd naar bijna 50 studentenkamers. Door er anderhalve verdieping op te zetten is het oude gebouw onherkenbaar veranderd. De gedateerde elementen van het gebouw zijn vervangen voor een kloek volume dat het gebouw een fris elan geeft. Van bruikbare elementen, zoals de transparante trappenhuizen, is handig gebruik gemaakt. Deze zijn doorgezet en waarborgen de brandveiligheid.

Nieuwe opzet

De entree is duidelijk zichtbaar gemaakt door het nieuwe volume uit te laten kragen op de tweede verdieping. Daarnaast is er een groot contrast in materialisatie wat de trappenhuizen nog meer laat opvallen. Het gebouw is opgedeeld in verschillende delen, deze delen heten “huizen”. Elk “huis” heeft een centrale woonkamer met keuken en badkamer waar omheen de individuele kamers liggen. De woonkamers zijn zo een echte ontmoetingsplek.

 

Lichte materialen

De opbouw is in houtskeletbouw opgetrokken met een lichte goed geïsoleerde gevel. De zwarte en witte cementgebonden platen benadrukken het nieuw toegevoegde volume. Het bestaande gebouw is grijs geschilderd, dit is de sokkel waar het zwart-witte volume op rust.

 





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *