Workshop BIM met Revit


Posted on september 19th, by Ernst Haagsman in BIM. 2 comments

Workshop BIM met Revit

Ik deel graag mijn kennis en daarom geef ik ook workshops over BIM en Revit. Met de software Revit maak ik Building Information Models (BIM). Begin 2013 is een nieuwe workshop van start gegaan: “van schets naar BIM”, speciaal voor de senior architect. Naast de standaard workshops geeft Ernstarchitect ook BIM workshops op maat, zoals bij Sluijmer en van Leeuwen. Daar hebben we een model gemaakt met zeer veel variabelen. Het betrof woningbouw waarbij bij elke woning een andere indeling mogelijk was. Variabelen waren bijvoorbeeld de positie en indeling van de keuken, het aantal kamers, de kap, het aantal dakkapellen, de indeling en positie van de badkamer etc.

Workshop Revit

De workshops worden gegeven aan een kleine groep, maximaal tien personen. Bij meer dan 5 cursisten komt er een tweede begeleider bij. Deze workshops beginnen met theorie en daarna gaan de cursisten zelf aan de slag. Revit leer je het beste door het zelf te doen. Een workshop kost € 245,- (excl. BTW) per persoon per dag.

> Van schets naar BIM, massa’s modelleren en analyseren (1 dag)
> Ontwerpen met BIM (1 dag)

 

Workshop op maat

Deze workshops zijn bedoeld voor architecten. Vanuit het oogpunt van een ontwerper laat ik de mogelijkheden zien die Revit biedt. Een workshop op maat sluit natuurlijk aan bij het kennisniveau van de cursist(en). Dit kennisniveau kan variëren van nog onbekend met Revit tot gevorderd. Mijn workshops geven een integrale oplossing.

Revit heeft een goede helpfunctie en ook op internet is veel te vinden. In de helpfunctie staan alle mogelijkheden opgesomd, vanuit mijn ervaring adviseer ik welke mogelijkheid de beste is. Daarnaast verbind ik Revit met andere software.

Neem contact met mij op voor een workshop Revit.

2 reacties op “Workshop BIM met Revit”

 1. Ernst Haagsman schreef:

  Beste M.A. Bruning,

  bedankt voor je reactie en je compliment. Ik ben het met je eens dat bimmen veel meer is dan 3D modelleren. Een BIM-model kan je beter vergelijken met een database waaruit je informatie kan halen, die je en anderen er natuurlijk eerst in moet stoppen.

 2. M.A. Bruning schreef:

  Ook ik heb de overstap gemaakt van Autocad naar Revit-architecture. Persoonlijk was ik nogal sceptisch over het 3D tekenen, maar eenmaal begonnen werd ik steeds enthousiaster. Het programma Revit heeft een lange leercurve, maar als je het eenmaal enigszins onder de knie hebt komen de voordelen al gauw naar voren en inderdaad, het werkt ook sneller.

  Er wordt al gauw gezegd; ik teken met Revit dus ik ben aan het Bimmen, dit is niet waar. Er is een groot verschil tussen het 3D-tekenen en Bimmen. Voor je informatie uit het model kunt halen moet deze informatie immers wel aan het model worden mee gegeven.

  Het invoeren van deze informatie moet op de juiste en logische wijze gebeuren en is wel eens lastig. Van Ernst heb ik zeer veel geleerd, en ben dan ook blij dat ik als beginnend Revetier terug kan vallen op iemand met veel ervaring en verstand van het programma Revit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *