Verbouwing woning, “Verticaal”


Posted on juli 30th, by Ernst Haagsman in bouwprojecten. No Comments

Verbouwing woning, “Verticaal”

Simpele en pragmatische verbouwing van uw woning? Deze charmante jaren ’30-woning was te klein geworden voor Alan en Yvonne. Vervolgens hebben ze mij benaderd om de achterkant uit te breiden. Met minimale middelen heb ik de aanbouw eigentijds laten aansluiten bij de bestaande woning. Heb jij ook een jaren-30 woning? Kijk dan op Jaren ’30 woning verbouwen, hier kan je zelf je verbouwing ontwerpen!

Meer met minder

De vorm van de aanbouw is simpel en functioneel. Qua materialen hebben wij samen gekozen voor een steen die aansluit bij het bestaande metselwerk. Het metselwerk heeft geen dragende functie maar is regenwerend en esthetisch. Er ontstaat een subtiel contrast met het bestaande metselwerk door de nieuwe stenen verticaal te metselen. De gevelindeling is zo abstract mogelijk: de puien gaan van onder helemaal door tot het dak, wat net als het metselwerk de verticaliteit van de aanbouw benadrukt. Benader mij voor een eigentijdse aanbouw op maat.

Wat vinden de bewoners ervan?

"Omdat wij onze jaren ’30 woning (twee onder één kap) wilden laten uitbouwen, namen wij contact op met Ernst Haagsman. Ernst luisterde zorgvuldig naar onze wensen en daagde ons uit om niet per se te kiezen voor een standaard ontwerp. Vanuit zijn expertise en ervaring deed hij ons verrassende ideeën aan de hand waar we zelf niet aan gedacht hadden.

Met strakke lijnen, veel glas en verticaal metselwerk verschilt het ontwerp in stijl duidelijk van de oorspronkelijke woning. Het nieuwe en oude deel vullen elkaar echter prachtig aan. Het ontwerp past ook prima binnen ons budget. We hebben waardering voor de prettige en soepele onderlinge samenwerking tussen Ernst, de aannemer en onszelf en zijn heel blij met het fraaie eindresultaat."

Alan en Yvonne

particulier

lees meer recensies over Ernstarchitect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *