Interieurontwerp: transformeren met meubels


Posted on oktober 7th, by Ernst Haagsman in bouwprojecten. No Comments

Interieurontwerp: transformeren met meubels

Transformeren is als acupunctuur: met kleine ingrepen veel bereiken. Hieronder staan twee interieurontwerpen waar de meubels de ruimte transformeren. De ruimte is weer geschikt gemaakt voor het nieuwe gebruik.

 

interieurontwerp

Nu Ernstarchitect zich met de Jaren ’30 architect ook op de particuliere “transformaties” richt komen er meer interieuropdrachten langs. Bijvoorbeeld het ontwerpen van een barmeubel voor stichting Nu Doen! of het ontwerpen van een kast op maat. Beide meubels hebben veel invloed op de ruimte. Zo maakt het barmeubel van het kantoor een winkel en de kast breidt de eetkamer uit tot een prettige werkplek.

 

winkel in het kantoor

Stichting Abrona zit in de bibliotheek van Woerden. Zij biedt daar werkplekken aan mensen met een verstandelijke beperking. Ze helpt de bibliotheek met het terugzetten van de boeken en medewerkers verkopen taart en sapjes. Het oorspronkelijke ontwerp houdt geen rekening met deze specifieke invulling van de kantoorruimte.

Wat heeft Ernstarchitect gedaan? Met bestaande meubilering heb ik de indeling van het kantoor aangepast. Om rust in het kantoorgedeelte te brengen, is het winkelgedeelte helemaal voorin gekomen en deels afgesloten van het kantoor. Een lange looplijn verbindt de twee gedeeltes.
Als je binnenkomt, zie je allereerst de persoon achter de kassa. Zo is er gelijk persoonlijk contact en daarna zie je natuurlijk het meubel. Het meubel is door mij ontworpen, speciaal voor de Stichting Nu Doen. Het meubel is een combinatie van strak wit met warm hergebruikt hout en een groen accent, de kleur van stichting Nu Doen!

 

 

 

werken in de eetkamer

De wens was een ingetogen meubel voor het opbergen van kantoorartikelen en dossiermappen. De ruimtelijkheid van de kamer moest behouden blijven en tevens was er de wens voor meer privacy.
De kast is zo ontworpen dat het een verlengstuk is van de woning. De kamer blijft daardoor rustig en ruimtelijk.

Concreet houdt dit in dat de kast verdiepingshoog, greeploos en voornamelijk gesloten is. Er zijn een aantal houtaccenten met geïntegreerde verlichting. Wanneer er ‘s avonds niet gewerkt wordt, is dit gedeelte met houtaccenten belicht, wat de kamer een warme uitstraling geeft. Dit warme accent bevindt zich in de hoekverdraaiing die zo karakteristiek is voor het huis.

Fotomontage_Mulitmeubel_1407_verkleind

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *